Rizzo

Efter mer än 30 år på marknaden har Rizzo en tydlig position med ett etablerat koncept som riktar sig till den varumärkesmedvetna storstadsbon. Fristående butiker och ett varuhuskoncept med ett utbud av egna och externa varumärken inom det övre pris- och kvalitetssegmentet ger kedjan en stabil plattform. Genom att fokusera på kundupplevelsen, finslipa erbjudandet för att nå en bredare målgrupp och öka inslaget av herrprodukter och accessoarer ska kedjan fortsätta växa.

Vision
Att vara förstavalet vad gäller skor och accessoarer för den urbana och stilmedvetna mannen och kvinnan.

Affärsidé
Rizzo ska vara det mest prisvärda och serviceinriktade sko- och accessoarkonceptet inom premiumsegmentet i storstäderna.

Position
Rizzo är positionerat i det övre pris- och kvalitetssegmentet inom skor och accessoarer, där kedjan är marknadsledande i Sverige.  Gemensamt för produkterna är att de är prisvärda, har hög kvalitet och modegrad med genomarbetade detaljer – så kallad smart premium. Konceptet riktar sig till modemedvetna och köpstarka kvinnor och män – främst storstadsbor. Rizzo består av dels ett butikskoncept med Rizzobutiker, dels ett varuhuskoncept.

Sortiment
Rizzos kollektioner av skor, väskor och andra accessoarer för både dam och herr följer internationella modetrender. De externa varumärkena som säljs i butikerna ska på ett optimalt sätt komplettera Rizzos eget sortiment. För att säkerställa kvaliteten tillverkas en del av produkterna fortfarande i Italien, där Rizzo har både sitt ursprung och sin tradition. Förutom att erbjuda mycket produkt för pengarna ska dessutom kundupplevelsen vara den bästa i segmentet och befästa ett klokt val.

Välkommen att besöka www.rizzo.se